top of page
Search
  • Writer's pictureΝικόδημος Χριστοφή

Εγκυμοσύνη: Επηρεάζει τις λιγούρες το φύλο του μωρού;


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλά πράγματα αλλάζουν σε μία γυναίκα όπως και η όρεξή σας για φαγητό και οι διατροφικές σας ανάγκες.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου συνήθως ξεκινάνε οι λιγουρές οι οποίες κορυφώνονται στο δεύτερο τρίμηνο και μειώνονται στο τρίτο τρίμηνο ης εγκυμοσύνης.

Οι λιγούρες διαφέρουν σε κάθε γυναίκα. Σε γενικές γραμμές όμως συμπεριλαμβάνουν τα πιο κάτω:

  • Για γλυκό

  • Για φαγητά ή σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

  • Για φρούτα

  • Για τρόφιμα που περιέχουν ζωική πρωτεΐνη

Οι λιγούρες της γυναίκες δεν επηρέαζονται από το φύλο του μωρού και όσα λέγονται είναι απλά αστικοί μύθοι που δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά.


Δεν είναι κακό να ενδώσετε στις λιγούρες σας, αρκεί γενικά να ακολουθείτε μια διατροφή ισορροπημένη που εξασφαλίζει την επαρκή πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών που έχετε ανάγκη.


Με βάση αυτό, από την καθημερινή σας διατροφή δεν πρέπει να λείπουν:


Οι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Καθημερινά θα πρέπει να προσλαμβάνετε περίπου 1.000 mg ασβεστίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Πηγή ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ψάρι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί.


Τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ. Αυτές είναι τα όσπρια, τα πράσινα λαχανικά και τα εσπεριδοειδή.


Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Θα χρειαστείτε περίπου 27 mg σίδηρο την ημέρα. Τροφές που περιέχουν σίδηρο είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, το κόκκινο κρέας, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί.


Τροφές με πρωτεΐνη. Οι ανάγκες του οργανισμού για πρωτεΐνη αυξάνονται την περίοδο της εγκυμοσύνης. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά, τα όσπρια κ.α.


67 views0 comments
bottom of page