top of page
Search
  • Writer's pictureΝικόδημος Χριστοφή

Εγκυμοσύνη: Τα συμπτώματα πριν από την καθυστέρηση


Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα πριν από την καθυστέρηση της περιόδου, αν και αυτά μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα και από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη. Ορισμένα από τα συνηθισμένα συμπτώματα πριν από την καθυστέρηση μπορεί να περιλαμβάνουν:


Άυξηση της ευαισθησίας των μαστών: Οι μαστοί μπορεί να γίνουν πιο ευαίσθητοι και πιο φουσκωμένοι.


Ευαισθησία στο άρωμα: Ορισμένες γυναίκες ενδέχεται να αντιδρούν έντονα σε ορισμένα άρωματα ή να αντιληφθούν μια αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα άρωμα.


Έντονη κοιλιακή αισθητική: Ορισμένες γυναίκες μπορεί να αισθάνονται κάποια πονάκια στην περιοχή της κοιλιάς τους, που μπορεί να περιγραφούν ως τραβήγματα ή πιεστικότητα.


Συμπτώματα ναυτίας και της εμετού: Ορισμένες γυναίκες μπορεί να αισθάνονται ναυτία ή να έχουν την ανάγκη για εμετό στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.


Αλλαγές στη συχνότητα της ούρησης: Ορισμένες γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν ότι πρέπει να επισκέφθονται συχνότερα την τουαλέτα.


Αυξημένη κόπωση και εξάντληση: Η ενδοκρινική αλλαγή που συμβαίνει κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κόπωση και εξάντληση.


Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται και σε άλλους παραγόντες, και δεν είναι απαραίτητα ένδειξη εγκυμοσύνης. Για να βεβαιωθείτε εάν είστε έγκυος, θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης μετά την καθυστέρηση της περιόδου ή να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

16 views0 comments
bottom of page