top of page
Search
  • Writer's pictureΝικόδημος Χριστοφή

Κρυολόγημα & Εγκυμοσύνη: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης



Η εγκυμοσύνη είναι μια υπέροχη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, όμως τον χειμώνα, καθώς κυκλοφορούν πολλοί ιοί γρίπης η εγκυμονούσα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, τόσο για την ίδια όσο και για το μωρό. Σε περίπτωση που αρπάξετε κάποιο κρυολόγημα είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε αμέσως με τον Γυναικολόγο σας. Πιο κατώ θα σας πούμε και μερικούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης του κρυολογήματος.


  1. Πολλή ξεκούραση: Το σημαντικότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε στον οργανισμό σας τον απαραίτητο χρόνο για να αναρρώσει. Αποφύγετε το άγχος και την υπερεργασία και κοιμηθείτε με πολλά μαξιλάρια για να αναπνέτε καλύτερα.

  2. Υγρασία και ατμοί: Πίνετε πολύ νερό και υγρά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Η υγρασία βοηθά στην αραίωση του κόπρου, η οποία είναι συνηθισμένη κατά την εγκυμοσύνη. Μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό τσάι και να εισπνέετε τον ατμό ή να τοποθετήσετε συσκευή υγρασία στο δωμάτιο.

  3. Ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι: Το ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πονοκεφάλου και του πονού στο λαιμό. Επιπλέον, το μέλι έχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες.

  4. Αλάτι για την διάνοιξη των αναπνευστικών οδών: Κάντε ένα αλατούχο ατμόλουτρο για να βοηθήσετε στον αποκαταστατικό ύπνο και την καθαριότητα των αναπνευστικών οδών.

  5. Ηρεμία και ξεκούραση: Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί. Ο ύπνος και η ξεκούραση είναι σημαντικοί για την ανάρρωση.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας πριν προσθέσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία ή φυσικό αντιμετώπιση στο πρόγραμμα φροντίδας σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναικολόγοι μπορούν να παρέχουν συμβουλές και να σας προτείνουν ασφαλείς επιλογές που είναι κατάλληλες για εγκύους γυναίκες.

49 views0 comments
bottom of page